Crear l’amor des de l’odi

Informació de l’obra
Títol: “Crear l’amor des de l’odi”


Tipus: Poesía


Data de primera edició: 05/03/2019


Author: Amatheia Crisa Cybele


Territori originari: Estat Federat del Nomedi


Notes:

 

A vegades quan m’enfadava podia sentir la lluentor de les seves dents afilades i em palpitaven les mans. I ell sempre somrient, descendia del desert de la seva boca cap als meus peus mentre els seus gairebé dos metres d’altura apuntaven contra la paret projectant la incomprensió i la quotidianitat mentre enfonsava les seves paraules en el sabor de la meva derrota.

Jo barallava tots els dies en el mateix instant, quan arribava del treball. Era llavors quan em cridava veuen al sofà i deixa’t de ximpleries!; posant la seva poderosa mà dreta sobre el comandament de la televisió i amenaçant la meva esquena amb la seva mirada.

Amb l’hàlit aguaitant sempre com un animal salvatge m’estrenyia en el llit contra ell, sense llevar-me les mans de damunt. Desafiava tots els meus sentiments i aprofundia en la connexió interna que tenia amb els plors en els quals em refugiava buscant el sentit de l’eternitat mentre ballava amb els records de les meves parelles del passat. I encara que no teníem contracte matrimonial va ser difícil llepar les ferides, tancar les cicatrius, les històries, aquesta mescla ardent del present escanyant la meva rutina mentre el dolor reescrivia tota l’educació rebuda des de la infància.

Al final del dia sempre es despullava i cridava. Ja des que obria la porta del bany sabia que era l’hora de la dutxa i havia d’estar llesta per a ell. No comprenia que en aquell moment no em venia de gust dutxar-me o senzillament aixecar-me del sofa. Gaudia mentre m’assotava amb la tovallola per a no deixar marques.

El seu amor era per mi encara que la meva ànima clamava per lliurar-se d’ell. M’estremeixo només de recordar el que em va fer sentir aquells mesos.

La seva pell cremava a l’hivern o estiu i desequilibrava totes les emocions experimentades en el treball. Mai em va fer sentir major luxúria que quan ensopegava pel sòl recentment fregat.

Amb ell totes les nits eren un malson, una forma de travessar el inframundo per a arribar més ràpid al Hades. O era a l’inrevés? No ho recordo, no estic en disposició de recordar-ho.

I en una d’aquestes nits, mentre estrenyia els meus mugrons ja en el llit en plena matinada, em vaig donar la volta i la bogeria es va deslligar quan vaig sentir el seu alè en els llavis, vaig estrènyer el coixí i el vaig asfixiar sense mediar paraula.

Jo em vaig lliurar. Ell no ho sabia.

Aquesta va ser la millor forma de fer l’amor en tota la nostra relació. Crear l’amor des de l’odi.